Politie waarschuwt hondeneigenaren

09-08-2020, 09:34

De aanhoudende hitte zorgt er ook voor dat het asfalt op de straten gloeiend heet wordt. En da’s verraderlijk voor honden, deelt Dierenpolitie Limburg op Instagram. “Laat uw hond met de huidige warmte svp vroeg of laat in de avond uit.”

De dierenpolitie deelt bij haar oproep een foto van verschroeide en bebloede hondenpootjes. “Dit is het resultaat van het lopen op warm asfalt. Houd rekening met de extreme temperaturen!”

Ruim 50 graden

Politie Maastricht vult het bericht op Facebook aan met de mededeling dat asfalt en zand in de volle zon snel opwarmen. In de zon kan de asfalttemperatuur bij een buitentemperatuur van 25 graden stijgen tot ruim 50 graden. “Iedereen die wel eens naar het strand gaat, weet hoe dit aanvoelt.”

Lees ook: KNMI: code oranje in vier provincies vanwege extreme hitte

Als de temperatuur tropische waarden aanneemt, kan asfalt zelfs tot ruim 60 graden heet worden. De tip van de politie: “Als de ondergrond te heet is om uw hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om uw hond erover te laten lopen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Je kan elke dag een chat bericht sturen vanaf 14:30 tot 22:00 en op zaterdag kan je chatten tot 23:59, Buiten deze tijden zal de chat niet werken en kan je via de website een mail sturen en zal deze worden beantwoordt binnen deze tijden, Zaterdag 27 april 2024 & Dinsdag 30 april 2024 is de chat de hele dag gesloten en kan je alleen mailen naar ons

Meest recente nieuws berichten

Recente reacties